Jump to content

Porous Cannon Intake Manifold ??


Guest Anonymous
 Share

Recommended Posts

Guest Anonymous

I just installed an older Cannon intake, set up for a Weber Downdraft. It runs terrible at low RPM, and I can't seem to find any vacuum leaks, all the nuts are tight, and the gaskets are new. When I spray ether near the intake runners, RPMs increase. Any body seen this before, and have any ideas for a fix ? Thanks!

Jerry

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Hi,

that sounds like a problem that plagued me once many years ago. i put a two barrel set up including the manifold onto a head and the motor ran like crap. in the end the problem was that on one of the intake runners of the manifold it had a gasket frozen to it and on the corresponding head port i had put a new gasket. it sounds goofy and was very hard to see but the manifold just wouldn't tighen down with the gasket doubled-up.also check all of the 6mmbolt holes in the manifold because sometimes they are drilled through to the runner inside. good luck

stone

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Upcoming Events

×
×
  • Create New...